.

Dakwerken 

Hoofdmenu

 

Dakwerken en zinkwerken

 

 

De dakwerken:

Voor ons piramidedak doen we een beroep op aannemer Patrick Meers bvba uit Eigenbilzen.  Vooral de goede referenties die we via vrienden en familie te horen kregen en zijn professionele aanpak deden ons voor hem kiezen.

We hebben een piramidedak met een oversteek van 0,5m die bekleed wordt met kunststof latjes in kleur 9007. Het piramidedak zelf wordt bekleed met vlakke dakpannen.

De originele planning was om nog voor Kerst 2008 te beginnen maar door de hevige regenbuien in november en december vertraagde dit naar begin 2009. Doordat er op de laatste dag van het kerstverlof meer dan 10cm sneeuw viel (en bleef liggen!) en het de komende 10 dagen vroor tot -16, gingen de dakwerken pas van start op 14 januari. Maar de grote ploeg en het professionele materiaal van Patrick Meers laat alles goed vooruit gaan.

Voorbereiding

4 januari 2009

Voordat de dakwerker begon moesten we de betondekken van de uitsprong achter (stukje van keuken + woonkamer) en voor (stukje garage) isoleren.  Wanneer de daken op de uitsprongen gemaakt worden, kunnen we er niet meer onder dus elektrische bekabeling en isolatie moesten vooraf gebeuren.  We gaan een aantal spotjes met spaarlampen in de oversteek van het dak op de achteruitsprong en de vooruitsprong plaatsen en hebben de bekabling dus alvast op de juiste plekken gelegd. Omdat het nog kan regenen voordat het dak klaar is gebruiken we geen glaswol als isolatie maar wel stijve styrofoom platen van 6cm (2 lagen van 6cm). Net wanneer we klaar zijn krijgen we nog een 10tal dagen sneeuw en strenge vorst.

    

Timmerwerk: (naar boven)

Donderdag 15 januari 2009: Er is al heel wat werk gedaan op de 2 dagen dat ze nu bezig zijn. 

    

Vrijdag 16 januari: Na 3 dagen is de vorm van ons dak al helemaal zichtbaar.

     

Woensdag 21 januari: Gisteren is men ook begonnen met het plaatsen van het onderdag (menuiserite platen). Tegen het einde van de dag is het onderdak op het grote dak al volledig klaar.

Dakpannen: (naar boven)

Donderdag 22 januari: Met de dakpannen erop begin het alweer een ander zicht te krijgen. Tegen vrijdagavond is het dakje boven de garage al volledig bedekt en zijn 2 driehoeken van het piramidedak ook al mooi bedekt. Het moet natuurlijk wel nog mooi afgewerkt worden.

    

Afwerking: (naar boven)

Vrijdag 23 januari: Behalve het leggen van de dakpannen is ook het velux klapraam geďnstalleerd.

Op volgende foto is de bekleding van het onderdak zichtbaar.  We hebben ervoor gekozen dit met kunststof latjes van Deceuninck  in RAL kleur 9007 te laten bekleden. Dezelfde kleur als onze alu ramen.

Donderdag 29 januari: Ons dak is praktisch klaar en ons huisje begint er steeds mooier uit te zien.

Vrijdag 30 januari is het dak dan voor 99,9% klaar. Er zijn nog een paar hoekjes van de oversteken bijbesteld en die worden volgende week geplaatst.  Maar dat valt niet eesn op, zo ziet ons huisje er nu dus uit mét dak:

Zinkwerk: (naar boven)

Vrijdag 23 januari: Aan de linkerkant merkten we ook al een dakgoot op.  Aan de voorkant zijn de hangbeugels al bevestigd.

Donderdag 29 januari: Intussen is de dakgoot ook volledig klaar en behalve hier en daar een hoekje is de oversteek ook af.

Foto's: (naar boven)

Meer foto's van de dakwerken vind je in ons fotoalbum.

 

 (naar boven)

 

Designed by S.C. & E.V.