.

Leidingen 

Hoofdmenu

 

Sanitaire en afvoer leidingen plaatsen

 

 

Sanitaire leidingen: Plaatsen van afvoer-, sanitaire- en verwarmingsleidingen + aansluiten collectoren en inbouwdoosjes.

Zaterdag 28 Februari 2008: Afvoerleidingen

Bart die de afvoerbuis mooi op maat afzaagt.

We hebben gewacht tot ramen, deuren en de garagepoort geplaatst werden maar zijn nu begonnen met het plaatsen van de afvoerleidingen in huis.  Dit lijkt allemaal simpel en is dat eigenlijk ook maar het puzzelen met koppelstukken om net die bocht te krijgen mét de juiste helling kost toch best veel tijd en geduld. Maar een 3-tal weekenden later waren we dan klaar met alle afvoerleidingen in huis.

Afvoerleidingen in de garage

Zaterdag 21 Maart 2009 (naar boven)

Nadat alle afvoerleidingen geplaatst waren, zijn we begonnen met het leggen en aansluiten van de leidingen voor water (warm, koud, regenwater), verwarming en toevoerleidingen vloerverwarming.

Nadat we enkele collectoren opgehangen hadden en hadden uitgepuzzeld welke koppelstukken waarvoor dienden, konden we beginnen met het afrollen en plooien van de Alupex leidingen.  De leidingen zelf zijn vrij gemakkelijk met een klemkoppeling (met rubber ring) te bevestigen.

Collectoren gelijkvloers Koud, Warm en Regenwater     Collectoren gelijkvloers Koud en Regenwater

Inbouwdoosjes uitgietbak met Warm, koud en regenwater aansluitingen

Zondag 19 April 2009 (naar boven)

Na enkel weekenden waterleiding knippen, plooien, monteren, etc is de installatie eindelijk af.

Op het gelijkvloers zullen uiteindelijk 7 collectoren hangen. Op de foto hieronder zie je links (van boven naar onder) de collector voor warm sanitair water, koud sanitair water en regenwater. Rechts staan 2 collectoren voor 4 verwarmingscircuits die we voorzien. We sluiten voorlopig geen radiators aan op het gelijkvloers maar hebben wel de leidingen + inbouwdoosjes voorzien als extra radiators nodig zouden zijn.  De 2 collectoren voor de vloerverwarming komen in de berging maar worden pas geplaatst wanneer we de vloerverwarmingsleidingen gaan leggen, nu liggen enkel de toevoer en retourleidingen.

     

Op de verdieping hebben we de 2 collectoren voor de verwarmingscircuits en die van het koud sanitair water in de dressing geplaatst.  Deze worden later mooi afgewerkt in de kasten. De collector voor warm water staat in de badkamer en wordt onder het bad weggewerkt.  Hierdoor wordt de afstand van de condensatieketel en collector + verbruikers in de badkamer tot een minimum beperkt. Dus sneller warm water en minder verlies.

    

We hebben in elke slaapkamer een aansluiting voor een lavabo voorzien (koud + warm water en afvoer).  Maar aangezien we deze nog niet meteen aansluiten, hebben we de toevoerleidingen op de collectoren van een bolkraantje voorzien.

Foto's: (naar boven)

Een uitgebreidere fotoreportage vind je in ons fotoalbum .

 (naar boven)

 

Designed by S.C. & E.V.