Ramen 

Hoofdmenu

 

Onze deuren en ramen

Ramen, buitendeuren en de garagepoort

Achtien ramen, drie deuren en een garagepoort. Het was een moeilijke keuze zoals veel keuzes tijdens de bouw moeilijk zijn maar uiteindelijk kozen we voor aluminium met profielen van Aliplast.

We hebben een 4-tal offerte's laten opmaken maar kregen bij Houbrix meteen al een goede en eerlijke prijs. Ook de verkoper, Tom Van den branden, verzorgde ons goed van uitleg en gaf ons voldoende bedenktijd. Bij de andere bedrijven was er altijd toevallig net een promotie waardoor je zogezegd snel moest beslissen.  Bij Houbrix kregen we dus meteen een goede prijs, de korting erbij en gewoon de tijd die we wilden. We hebben uiteraard ook wat op het net gezocht en eens bij bekenden gepolst maar iedereen was tevreden over de service en naservice bij Houbrix.

De ramen (naar boven)

Blyweert Hercules profiel

profiel:  Blyweert Hercules. Een thermisch onderbroken aluminium driekamerprofiel. Elk raam wordt ook voorzien van een ACIP300 rubber zodat je geen stopjes nodig hebt voor de afwatering.

kleur: Structuurlak RAL 9007. Het gaat om elektrostatische powder coating volgens de richtlijnen van A.P.A. qualicoat. Deze heeft een "maritieme" garantie van maar liefst 15 jaar.

glas: Teuto select 1.1 Afhankelijk van de grootte van het raam: 5/16/4 of 6/16/4

                          

De ramen zijn voorzien van een Roto Royal NT volledig verdoken veiligheidsbeslag met paddestoelvormige sluitpunten. Extra veilig tegen inbraak (attest SKG 98'142 KOMO) en ook veel mooier aangezien de scharnieren niet zichtbaar zijn.

De schuiframen zijn van het type "Hestia" en hebben praktisch dezelfde eigenschappen als de gewone ramen.

Blyweert Hestia schuifraam profiel

De rolluiken (naar boven)

Onze rolluiken zijn uiteraard passend bij de ramen. Aluminium (ge´soleerde) rolluiken met de onderste lat in dezelfde RALkleur als de ramen en de rest in zilvergrijs. Het gaat om de HR41 rolluiken met lintbediening of motor (bij de 2 schuiframen in de keuken en living).

De Deuren (naar boven)

Voor onze voordeur hebben we gekozen voor een modern model met verdoken kader. Hierbij lopen kaders en platen gelijk en dit geeft een strak en modern uitzicht. Het wordt dus een model zoals op de foto hieronder:

De buitendeur naar de berging en die naar de kelder zijn standaarddeuren op basis van dezelfde profielen als de ramen.

De garagepoort (naar boven)

De garagepoort is ook via Houbrix besteld en is een Dupont garagepoort. We hebben een vlak model met dezelfde structuurlak als bij de ramen gekozen. Uiteraard met een elektrische motor met afstandsbediening en ook vingerklembeveiliging bij de rails.

 

Designed by S.C.